Γεια σας παιδιά!

Με λένε Νίκο, καλώς ήρθατε στο Secret Food Recipes το μικρό μου διαδικτυακό σπίτι.

Η μεγάλη μου αγάπη για τα άγρια μανιτάρια με έσπρωξε να ασχοληθώ με την μαγειρική και με την υγιεινή διατροφή η οποία έχει μπει πλέον για τα καλά στη ζωή μου, βέβαια που και που κάνω και μερικά στραβοπατήματα αλλά επανέρχομαι στον ίσιο δρόμο.

Εδώ λοιπόν θα βρείτε απλές και νόστιμες συνταγές, πάντα με βιολογικά προϊόντα, με γνωστά αλλά και με λιγότερο γνωστά υλικά τα οποία μας προσφέρει η μητέρα φύση.

Μου αρέσει να μαγειρεύω χορτοφαγικά πιάτα χωρίς να είμαι απόλυτος, σίγουρα όμως αποφεύγω τα πολλά λιπαρά, αγαπώ το ελαιόλαδο, αν και μερικές φορές κάποιες συνταγές το θέλουν το βουτυράκι τους.

Αγαπώ τα ζυμαρικά, τα ρεβίθια, τα φρούτα και τους ξηρούς καρπούς που έχουν μπει δυναμικά τα τελευταία χρόνια στη καθημερινότητα μου.

Τοπική αγορά στην Ξάνθη

Την έμπνευση για τις συνταγές μου την παίρνω από το διαδύκτιο, από συζητήσεις με ανθρώπους σε τοπικές αγορές και με συλλέκτες που συναντώ στη φύση. Σε αυτές τις προτάσεις προστίθενται ή αφαιρούνται υλικά μετά από γευστικές δοκιμές που γίνονται από την αυστηρή κριτική επιτροπή και σίγουρα κάποιες ιδέες μου αν δεν κάνουν τη διαφορά δεν δημοσιεύονται ποτέ.

Παζάρι στη Ροδόπολη Κιλκίς

Get new posts by email

Η ενέργειά

Λατρεύω το φθινόπωρο, τις λίμνες και τα ποτάμια, τη πεζοπορία, τα ορεινά χωριά, την ανατολή του ηλίου και την φωτογραφία.

Η φωτογραφία

Στο κομμάτι της φωτογραφίας όσο αφορά το στήσιμο του πιάτου και συνολικά το food styling γίνονται από την γυναίκα μου την Κική και από εμένα ενώ η κάμερα που χρησιμοποιούμε είναι μία Nikkon D300 με φακό sigma18-50 f2.8 ex macro.

About-6